ievads konkursi
kulinarij davina_ideju
rokdarbi citi_izdevumi
vestules piedavajumi

KULINĀRIJA

 

Reklāma

Reklāma

Reklāma

Reklāma

Reklāma

Reklāma

Reklāma

Reklāma

Reklāma

Reklāma

 

Ko gan var uzrakstīt kārtējā numurā, ja katrā avīzē kulinārijai veltīts avīzes atvērums... Un tomēr. Parasti arvien atrodas kāda jauna recepte, kāds nepazīstams produkts... Mūsu rīcībā ir vairākas seno laiku pavārgrāmatas, savas receptes atsūta arī lasītājas.

Brokastu jociņi

Desu trauki

            Nogriež 2-3 pabiezas desas šķēles (piena, doktora) tā, lai desai paliktu apvalks. Liek uz pannas un karsē, līdz desas šķēles maliņas uzliecas. Radušos ‘šķīvīti’ pilda ar sakapātiem dārzeņiem, zaļumiem, var izmantot biezpienu ar zaļumiem, jau gatavus salātus u.tml. Grezno ar majonēzi, pētersīļu lapiņām, olīvām u.tml.

Augļu trauki

Sagriež augļus un saputo saldo krējumu.

No miltiem, ūdens un daudz cukura sajauc šķidru pankūku mīklu. Izcep lielo pankūku un karstu uzliek uz glāzes vai burciņas, lai pankūka trauku apklātu. Kad pankūka būs atdzisusi, izveidosies salda, kraukšķīga ēdamam ‘bļodiņa’. To pilda ar augļiem un rotā ar putukrējumu.

            Uzmanību! Pildīšana izdarāma īsi pirms deserta pasniegšanas, lai ‘trauks’ neizmirktu.
 
 

 

Ievads | Kulinārija | Rokdarbi | Vēstules | Konkursi | Dāvina ideju | Citi izdevumi | Piedāvājumi